Νέα Υπηρεσία Επισήμανσης Προϊόντων από Aliment Lab & Greekexports

Μια αυξανόμενη μερίδα πληθυσμού στρέφεται σε δίαιτα βασισμένη όλο και περισσότερο σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα – αυτή η τάση έχει έρθει για να μείνει. Μπορεί η γενιά των Millennials (όσοι γεννήθηκαν από το 1981 έως και το 1996) να αποτελεί τον βασικό κορμό της τάσης αποφυγής των προϊόντων ζωϊκής προέλευσης, αλλά στην πραγματικότητα το κίνημα φυτικής διατροφής ισχυροποιείται σε όλες τις γενιές.

Σίγουρα η διατροφή αυτή δεν είναι ακόμα η επιλογή των περισσότερων ανθρώπων, αλλά όλο και περισσότεροι κάθε μέρα την υιοθετούν για λόγους υγείας και ιδεολογίας. Σε συνδυασμό με την επίσης αυξανόμενη τάση για αποφυγή της γλουτένης, της λακτόζης αλλά και των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, έχουμε πλέον ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών που εξετάζουν με προσοχή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τροφίμων που αγοράζουν. #Vegan, #GlutenFree, #LactoseFree και #GmoFree είναι έννοιες που έχουν έρθει για να μείνουν και αποτελούν τα σημαντικότερα buzzwords στις ετικέτες των τροφίμων σήμερα.

Το εργαστήριο τεχνολογίας τροφίμων Aliment Lab σε συνεργασία με την Greekexports που ειδικεύεται σε passport certifications, έχουν δημιουργήσει μία νέα υπηρεσία με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων τροφίμων και καλλυντικών που θέλουν να αξιοποιήσουν αυτό το κίνημα επισημαίνοντας τα προϊόντα τους ανάλογα. Δείτε τις σχετικές πληροφορίες και κατεβάστε το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κινδύνων με το οποίο μπορούμε να σας πούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να μπορείτε άφοβα να αξιοποιήσετε τις επισημάνσεις αυτές.


Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε μία από τις παρακάτω επισημάνσεις και δεν γνωρίζετε τον τρόπο;

 

 • Vegan
 • Vegetarian
 • Gluten Free
 • Very Low Gluten
 • Lactose Free
 • GMO Free

Η Aliment Lab σας προσφέρει αξιόπιστες λύσεις απόδειξης των συγκεκριμένων ισχυρισμών για τις ετικέτες σε προϊόντα τροφίμων και καλλυντικών

 

Το πρωτόκολλό μας προβλέπει:

 

 • Ανάλυση κινδύνου βασιζόμενη σε διαγράμματα ροής παραγωγής και στα συστατικά που χρησιμοποιούνται.
 • Πρόγραμμα δειγματοληψίας.
 • Εργαστηριακούς ελέγχους για την ανίχνευση ζωικής προέλευσης συστατικών, γλουτένης, λακτόζης, γενετικώς τροποποιημένων πρώτων υλών.

 

 

Η προστιθέμενη αξία μας είναι η επικέντρωση στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών μέσω:

 • Χρήσης της επισήμανσης “controlled by AlimentLab.com” στα προϊόντα σας
 • Προβολής των προϊόντων σε ειδική σελίδα της www.alimentlab.com όπου θα εμφανίζονται όλα τα ελεγχόμενα προϊόντα
 • Λειτουργίας Γραμμής Καταναλωτή για να απαντάμε σε σχετικά ερωτήματα των καταναλωτών.

Η τάση των φυτικών προϊόντων σε Ευρώπη και Αμερική αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς και όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι έχουν κάποιο είδος δυσανεξίας στην γλουτένη ή την λακτόζη.

 

Θα αφήσετε αυτές τις ευκαιρίες να σας προσπεράσουν;

Κατεβάστε, συμπληρώστε και στείλτε μας το συνημμένο φυλλάδιο να σας προτείνουμε τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζεστε να χρησιμοποιείτε τις παραπάνω επισημάνσεις.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Θα μας βρείτε μέσω email στο info@alimentlab.gr ή με ένα τηλέφωνο στο  2310 837 135 (Δευτέρα με Σάββατο από 9:00 έως 20:00).

 

 Αφήστε μια απάντηση