covid-2019

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ COVID-19

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Ενόψει της παγκόσμιας κρίσης της πανδημίας του COVID-19, έχουν προκύψει νέες επίσημες υγειονομικές  απαιτήσεις  για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων με έμφαση στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. 

Το  Aliment Lab  είναι ένα διαπιστευμένο εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων κατά ISO 17025 αλλά και πιστοποιημένο κατά ISO 9001. Διαθέτουμε συνεργάτες με κωδικό εκπαιδευτή στο μητρώο του ΕΦΕΤ και παράλληλα πολυετή εμπειρία στα συστήματα ποιότητας αλλά και στις εκπαιδεύσεις προσωπικού σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και διαχείρισης κρίσεων και  έκτακτων αναγκών.

 

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική οδηγία (ΦΕΚ 2084 Β 30-5-2020 ΚΥΑ 1881/29,5,2020 ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ COVID-19 ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) το Aliment Lab αναλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

  1. Προετοιμασία παραρτήματος διαχείρισης κρίσεων (σχέδιο δράσης) και συγκεκριμένα του COVID-19 στο σχετικό σύστημα ποιότητας που τηρεί το ξενοδοχείο.
  2. Διορισμός και εκπαίδευση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων.
  3. Δημιουργία οδηγιών προς τους πελάτες, με σκοπό την ανάρτησή τους σε διαφορετικές γλώσσες στα δωμάτια των ξενοδοχείων, στους κοινόχρηστους χώρους, στο site της επιχείρησης και πιθανώς σε κάποια άλλη ηλεκτρονική μορφή  που θα επιλέξετε προς ενημέρωση των πελατών.
  4. Δημιουργία οδηγιών εργασίας, για τις παρακάτω θέσεις εργασίας:
    • Υποδοχή
    • Οροφοκομία
    • Καθαριότητα-απολύμανση
    • Κολυμβητικές δεξαμενές, spa
    • Παραλία
    • Τεχνική υπηρεσία
    • Χώροι εστίασης, service
    • Χώροι ζεστής και κρύας κουζίνας, snack bar, εστιατόρια
    • Προμήθειες
  1. Εκπαίδευση προσωπικού (υποχρεωτικό μέτρο) με παρουσίαση με Power Point των μέτρων, οδηγιών, πρωτοκόλλου εφαρμογής και οδηγού υγιεινής του ΕΦΕΤ για τον COVID-19 και έκδοση πιστοποιητικού εκπαίδευσης.
  2. Δημιουργία υποχρεωτικών εντύπων, όπως καταγραφής θερμομέτρησης προσωπικού, προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης, βιβλίου συμβάντων, πολιτικής ποιότητας σχετικά με τη διαχείριση του COVID-19, σχέδιο δράσης κλπ.
  3. Σύνταξη μελέτης HACCP για τις κουζίνες και τα παρασκευαστήρια (υποχρεωτικό μέτρο).
  4. Αναλύσεις νερού δικτύου, γεωτρήσεων, κολυμβητικών δεξαμενών.
  5. Προετοιμασία και παρουσία κατά την επιθεώρηση με σκοπό την πιστοποίηση τήρησης των μέτρων κατά του COVID-19.

Παραμένουμε στο πλευρό των επιχειρήσεων και στηρίζουμε τις προσπάθειες για καθαρό και υγιή τουρισμό.

 

ΕΣΤΙΑΣΗ

Με αφορμή την παγκόσμια κρίση της πανδημίας του COVID-19, έχουν προκύψει νέες επίσημες υγειονομικές  απαιτήσεις  για την ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

 

Συγκεκριμένα έχει εκδοθεί από τον ΕΦΕΤ οδηγός COVID-19 για την μαζική εστίαση με σκοπό:

  • Ενημέρωση του προσωπικού
  • Πρόληψη νόσησης προσωπικού-πελατών
  • Περιορισμό της διασποράς

Η εφαρμογή του οδηγού γίνεται στα πλαίσια του συστήματος HACCP που πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις εστίασης και επικεντρώνεται στην εκπαίδευση του προσωπικού.

 

http://www.efet.gr/files/pdf/other/odigos-epan-estiasis.pdf?fbclid=IwAR01HA1CluTW0pZBut6TQO4Y3SlC_ZtIne4Hqg0KfTvcBg1LCyBNE-y3jRg

 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Με αφορμή την παγκόσμια κρίση της πανδημίας του COVID-19, έχουν προκύψει νέες επίσημες υγειονομικές  απαιτήσεις  για την ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης. Συγκεκριμένα έχει εκδοθεί από τον ΕΦΕΤ οδηγός COVID-19 για την βιομηχανία τροφίμων με σκοπό:

  • Ενημέρωση του προσωπικού
  • Πρόληψη νόσησης προσωπικού
  • Περιορισμό της διασποράς

Η εφαρμογή του οδηγού γίνεται στα πλαίσια του συστήματος ISO 22000 που πρέπει να τηρούν οι βιομηχανίες τροφίμων και επικεντρώνεται στην εκπαίδευση του προσωπικού.

 

http://www.efet.gr/files/pdf/other/odigos-epan-estiasis.pdf?fbclid=IwAR01HA1CluTW0pZBut6TQO4Y3SlC_ZtIne4Hqg0KfTvcBg1LCyBNE-y3jRg

Μπορούμε να βοηθήσουμε;

Περιμένουμε να ακούσουμε κάθε σας πρόβλημα και να σας εξυπηρετήσουμε!

Εκπληκτική επαγγελματίας. Μας βοήθησε με τις συμβουλές της και τις χημικές αναλύσεις του εργαστηρίου της να εισάγουμε ένα καινοτόμο προϊόν διατροφής και να εδραιωθούμε σε μια αγορά υπερανταγωνιστική. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα του εργαστηρίου.

Δημήτρης Φέκας
Μήχ. Πληροφορικής - Επικοινωνιολόγος

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο!