Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Προϊόντων Κρέατος
- 26 Φεβρουαρίου, 2018
- Posted by: jimfek
- Category: Άρθρα
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Πίνακας 1: Χρόνοι Αποθήκευσης των Πουλερικών στο Οικιακό Ψυγείο Θερμοκρασίας 4,5°C η παρακάτω
| ΠΡΟΪΟΝ | ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ |
| Νωπό κοτόπουλο, εντόσθια, κιμάς | 1 με 2 ημέρες |
| Μαγειρεμένο κοτόπουλο | 3 με 4 ημέρες |
| Ζωμός κοτόπουλου ή σάλτσα | 1 με 2 ημέρες |
| Βραστό κοτόπουλο (διάφοροι τρόποι ή σούπες) | 3 με 4 ημέρες |
| Μαγειρεμένα τεμάχια κοτόπουλου, καλυμμένα με ζωμό ή σάλτσα | 1 με 2 ημέρες |
| Κοτόπουλο Nuggets, Πίτες | 1 με 2 ημέρες |
| Κοτόπουλο τηγανητό | 3 με 4 ημέρες |
| Έτοιμο μαγειρεμένο κοτόπουλο από καταστήματα (τηγανητό, ψητό κ.λπ.) | 3 με 4 ημέρες |
| Απομεινάρια κοτόπουλου από εστιατόρια σε ειδικά κουτιά ή σακούλες | 3 με 4 ημέρες |
| Φαγητά κοτόπουλου μαγειρεμένα σε καταστήματα που περιέχουν σάλτσα | 1 με 2 ημέρες |
| Κοτοσαλάτα | 3 με 5 ημέρες |
| Φέτες κοτόπουλου (Luncheon, Delicatessen) | 3 με 5 ημέρες |
| Κοτόπουλο Luncheon Meat, σε σφραγισμένη συσκευασία | 2 εβδομάδες (όχι όμως πάνω από 1 εβδομάδα μετά την ημερομηνία πωλήσεως) |
| Κοτόπουλο Luncheon Meat, μετά το άνοιγμα | 3 με 5 ημέρες |
| Φαγητά συσκευασμένα υπό κενό , εμπορικά | Σφραγισμένα 2 εβδομάδες. Ανοιχτά 3 με 4 ημέρες |
| Hotdogs κοτόπουλου, σφραγισμένα | 2 εβδομάδες (όχι όμως πάνω από 1 εβδομάδα μετά την ημερομηνία πωλήσεως) |
| Hotdogs κοτόπουλου, μετά το άνοιγμα | 7 ημέρες |
| Κονσερβοποιημένα προϊόντα κοτόπουλου | 2 με 5 έτη σε κελάρι |
Πίνακας 2: Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Προϊόντων Κρέατος
| ΠΡΟΪΟΝ | ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΣ | |
| Ψύξη 1,5-4,5°C Ημέρες | Freezer -18°C Μήνες | |
| Νωπό Κρέας | ||
| Πλευρά (παΐδια) | 3-5 | 4-6 χοιρινό, 6-9 μοσχαράκι, αρνί |
| Ψητό(για -) | 3-5 | 4-6 χοιρινό και μοσχαράκι,
6-12 βοδινό, 6-9 αρνί |
| Μπριζόλα, φιλέτο | 3-5 | 6-12 βοδινό, μοσχαράκι |
| Κρέας για στιφάδο, βραστά | 1-2 | 3-4 |
| Κιμάς | 1-2 | 3-4 |
| Ποικιλία κρεάτων | 1-2 | 3-4 |
| Λουκάνικα | 1-2 | 1-2 |
| Αλατισμένα Επεξεργασμένα Προϊόντα Κρέατος (ανοιχτή συσκευασία) | ||
| Μπέικον | 7 | 1 μήνας χοιρινό |
| Hot Dogs | 7 | 1-2 μήνες σε περιτύλιγμα |
| Χοιρομέρι (Ζαμπόν) | ||
| Ολόκληρο | 7 | 1-2* |
| Μισό | 3-5 | 1-2* |
| Φέτες | 3-4 | 1-2* |
| Κονσερβοποιημένο, κλειστό | 6-9 μήνες | Δεν υποδεικνύεται |
| Luncheon Meats | 1-2 μήνες | |
| Corned Beef | ||
| Στραγγισμένο και Περιτυλιγμένο | 7 | 1 μήνα |
| Σε κλειστό, βαρύ πλαστικό | 45 | Δεν υποδεικνύεται |
| Αλλαντικά | ||
| Νωπά χοιρινά, βοδινά, γαλοπούλας | 1-2 | 1-2 μήνες |
| Καπνιστά | 7 | Δεν υποδεικνύεται |
| Ξηρά και Ημίξηρα | 2-3 εβδομάδες | 1-2 μήνες |
| Μαγειρεμένο Κρέας | ||
| Μαγειρεμένο κρέας και Πιάτα κρέατος | 3-4 | 2-3 |
| Σάλτσες και ζωμοί κρέατος | 1-2 | 2-3 |
| Εμπορικά Κατεψυγμένο Κρέας | ||
| Κιμάς | 3 | 3 |
| Λεπτές μπριζόλες, φιλέτα | 3 | 3 |
| Φαγητά κρέατος | 3 | 3 |
| Κρεατόπιτες | 3 | 3 |
Πίνακας 3: Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Έτοιμων Προϊόντων Κρέατος και Πουλερικών
| Προϊόν | Ψύξη 4,5 °C | Κατάψυξη -18 °C | ||
| Κατεψυγμένα Φαγητά | 3 με 4 μήνες | |||
| Προϊόντα συσκευασμένα υπό κενό και Delicatessen | ||||
| Έτοιμες ή σπιτικές σαλάτες με αυγά, κοτόπουλο, ζαμπόν, τόνο και μακαρόνια | 3 με 5 ημέρες | Δεν καταψύχονται καλά | ||
| Hot dogs and Luncheon Meats | ||||
| Hot dogs | ||||
| Ανοιχτή συσκευασία | 1 εβδομάδα | 1 με 2 μήνες | ||
| Σφραγισμένη συσκευασία | 2 εβδομάδες | 1 με 2 μήνες | ||
| Luncheon meat | ||||
| Ανοιχτή συσκευασία | 3 με 5 ημέρες | 1 με 2 μήνες | ||
| Σφραγισμένη συσκευασία | 2 εβδομάδες | 1 με 2 μήνες | ||
| Μπέικον και Αλλαντικά | ||||
| Μπέικον | 7 ημέρες | 1 μήνας | ||
| Λουκάνικα νωπά (βοδινά,χοιρινά,κοτόπουλο,γαλοπούλα) | 1 με 2 ημέρες | 1 με 2 μήνες | ||
| Καπνιστά και Πίτες πρωινού | 7 ημέρες | 1 με 2 μήνες | ||
| Σκληρά λουκάνικα όπως pepperoni and jerky sticks | 2 με 3 εβδομάδες | 1 με 2 μήνες | ||
| Αλλαντικά που γράφουν στην ετικέτα ‘διατηρήστε στο ψυγείο’ | 2 εβδομάδες | 1 με 2 μήνες | ||
| Ανοιγμένα | 3 εβδομάδες | 1 με 2 μήνες | ||
| Σφραγισμένα | 3 μήνες | 1 με 2 μήνες | ||
| Ζαμπόν, Χοιρομέρι, Corned Beef | ||||
| Corned beef, σε σακούλα μαζί με τον ζωμόπαστώσεως | 5 με 7 ημέρες | Στραγγισμένο, 1 μήνας | ||
| Ζαμπόν,χοιρομέρι με ετικέτα
‘διατηρείται στο ψυγείο’ |
||||
| Ανοιγμένο | 3 με 5 ημέρες | 1 με 2 μήνες | ||
| Σφραγισμένο | 6 με 9 μήνες | Μην καταψύχετε | ||
| Ζαμπόν, πλήρως βρασμένο, συσκευασμένο υπό κενό σε εργοστάσιο, σφραγισμένο, χωρίς ημερομηνία | 2 εβδομάδες | 1 με 2 μήνες | ||
| Ζαμπόν, πλήρως βρασμένο, συσκευασμένο υπό κενό σε εργοστάσιο, σφραγισμένο, με ημερομηνία | Ακολουθήστε την ημερομηνία της συσκευασίας | 1 με 2 μήνες | ||
| Ζαμπόν, χοιρομέρι, πλήρως βρασμένο | ||||
| Ολόκληρο | 7 ημέρες | 1 με 2 μήνες | ||
| Μισό | 3 με 5 ημέρες | 1 με 2 μήνες | ||
| Φέτες | 3 με 4 ημέρες | 1 με 2 μήνες | ||
| Hamburger, Προϊόντα κιμά και μαγειρευτά | ||||
| Hamburger και μαγειρευτά φαγητά | 1 με 2 ημέρες | 3 με 4 μήνες | ||
| Κιμάς γαλοπούλας, μοσχαριού, χοιρινού, αρνιού και μίγματα αυτών | 1 με 2 ημέρες | 3 με 4 μήνες | ||
| Σούπες και Φαγητά με κρέας και λαχανικά | 3 με 4 ημέρες | 2 με 3 μήνες | ||
| Απομεινάρια Φαγητών με Κρέας | ||||
| Φαγητά με κρέας | 3 με 4 ημέρες | 2 με 3 μήνες | ||
| Κρέας με σάλτσα ή ζωμό ή ζωμός | 1 με 2 ημέρες | 2 με 3 μήνες | ||
| Πίτσα, ψημένη | 3 με 4 ημέρες | 1 με 2 μήνες | ||
| Γεμίσεις, μαγειρεμένες | 3 με 4 ημέρες | 1 μήνας | ||
Πηγή: kreopoleio-xenofon.gr

