Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Προϊόντων Κρέατος

Πίνακας 1: Χρόνοι Αποθήκευσης των Πουλερικών στο Οικιακό Ψυγείο Θερμοκρασίας 4,5°C η παρακάτω

ΠΡΟΪΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ
Νωπό κοτόπουλο, εντόσθια, κιμάς 1 με 2 ημέρες
Μαγειρεμένο κοτόπουλο 3 με 4 ημέρες
Ζωμός κοτόπουλου ή σάλτσα 1 με 2 ημέρες
Βραστό κοτόπουλο (διάφοροι τρόποι ή σούπες) 3 με 4 ημέρες
Μαγειρεμένα τεμάχια κοτόπουλου, καλυμμένα με ζωμό ή σάλτσα 1 με 2 ημέρες
Κοτόπουλο Nuggets, Πίτες 1 με 2 ημέρες
Κοτόπουλο τηγανητό  3 με 4 ημέρες
Έτοιμο μαγειρεμένο κοτόπουλο από καταστήματα (τηγανητό, ψητό κ.λπ.) 3 με 4 ημέρες
Απομεινάρια κοτόπουλου από εστιατόρια  σε ειδικά κουτιά ή σακούλες 3 με 4 ημέρες
Φαγητά κοτόπουλου μαγειρεμένα σε καταστήματα που περιέχουν σάλτσα 1 με 2 ημέρες
Κοτοσαλάτα 3 με 5 ημέρες
Φέτες κοτόπουλου (Luncheon, Delicatessen) 3 με 5 ημέρες
Κοτόπουλο Luncheon Meat, σε σφραγισμένη συσκευασία 2 εβδομάδες (όχι όμως πάνω από 1 εβδομάδα μετά την ημερομηνία πωλήσεως)
Κοτόπουλο Luncheon Meat, μετά το άνοιγμα 3 με 5 ημέρες
Φαγητά συσκευασμένα υπό κενό , εμπορικά Σφραγισμένα 2 εβδομάδες. Ανοιχτά 3 με 4 ημέρες
Hotdogs κοτόπουλου, σφραγισμένα 2 εβδομάδες (όχι όμως πάνω από 1 εβδομάδα μετά την ημερομηνία πωλήσεως)
Hotdogs κοτόπουλου, μετά το άνοιγμα 7 ημέρες
Κονσερβοποιημένα προϊόντα κοτόπουλου 2 με 5 έτη σε κελάρι

 

Πίνακας 2: Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Προϊόντων Κρέατος

ΠΡΟΪΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΣ
  Ψύξη 1,5-4,5°C Ημέρες Freezer -18°C  Μήνες
Νωπό Κρέας    
Πλευρά (παΐδια) 3-5 4-6 χοιρινό, 6-9 μοσχαράκι, αρνί
Ψητό(για -) 3-5 4-6 χοιρινό και μοσχαράκι,

6-12 βοδινό, 6-9 αρνί

Μπριζόλα, φιλέτο 3-5 6-12 βοδινό, μοσχαράκι
Κρέας για στιφάδο, βραστά 1-2 3-4
Κιμάς 1-2 3-4
Ποικιλία κρεάτων 1-2 3-4
Λουκάνικα 1-2 1-2
Αλατισμένα Επεξεργασμένα Προϊόντα Κρέατος (ανοιχτή συσκευασία)    
Μπέικον 7 1 μήνας χοιρινό
Hot Dogs 7 1-2 μήνες σε περιτύλιγμα
Χοιρομέρι (Ζαμπόν)    
Ολόκληρο 7 1-2*
Μισό 3-5 1-2*
Φέτες 3-4 1-2*
Κονσερβοποιημένο, κλειστό 6-9 μήνες Δεν υποδεικνύεται
Luncheon Meats   1-2 μήνες
Corned Beef    
Στραγγισμένο και Περιτυλιγμένο 7 1 μήνα
Σε κλειστό, βαρύ πλαστικό 45 Δεν υποδεικνύεται
Αλλαντικά    
Νωπά χοιρινά, βοδινά, γαλοπούλας 1-2 1-2 μήνες
Καπνιστά 7 Δεν υποδεικνύεται
Ξηρά και Ημίξηρα 2-3 εβδομάδες 1-2 μήνες
Μαγειρεμένο Κρέας    
Μαγειρεμένο κρέας και Πιάτα κρέατος 3-4 2-3
Σάλτσες και ζωμοί κρέατος 1-2 2-3
Εμπορικά Κατεψυγμένο Κρέας    
Κιμάς 3 3
Λεπτές μπριζόλες, φιλέτα 3 3
Φαγητά κρέατος 3 3
Κρεατόπιτες 3 3

 

Πίνακας 3: Χρόνοι Αποθηκεύσεως Διαφόρων Έτοιμων Προϊόντων Κρέατος και Πουλερικών

Προϊόν Ψύξη 4,5 °C Κατάψυξη -18 °C
Κατεψυγμένα Φαγητά   3 με 4 μήνες
Προϊόντα συσκευασμένα υπό κενό και Delicatessen    
Έτοιμες ή σπιτικές σαλάτες με αυγά, κοτόπουλο, ζαμπόν, τόνο και μακαρόνια 3 με 5 ημέρες Δεν καταψύχονται καλά
Hot dogs and Luncheon Meats    
Hot dogs    
Ανοιχτή συσκευασία 1 εβδομάδα 1 με 2 μήνες
Σφραγισμένη συσκευασία 2 εβδομάδες 1 με 2 μήνες
Luncheon meat    
Ανοιχτή συσκευασία 3 με 5 ημέρες 1 με 2 μήνες
Σφραγισμένη συσκευασία 2 εβδομάδες 1 με 2 μήνες
Μπέικον και Αλλαντικά    
Μπέικον 7 ημέρες 1 μήνας
Λουκάνικα νωπά (βοδινά,χοιρινά,κοτόπουλο,γαλοπούλα) 1 με 2 ημέρες 1 με 2 μήνες
Καπνιστά και Πίτες πρωινού 7 ημέρες 1 με 2 μήνες
Σκληρά λουκάνικα όπως pepperoni and jerky sticks 2 με 3 εβδομάδες 1 με 2 μήνες
Αλλαντικά που γράφουν στην ετικέτα ‘διατηρήστε στο ψυγείο’ 2 εβδομάδες 1 με 2 μήνες
Ανοιγμένα 3 εβδομάδες 1 με 2 μήνες
Σφραγισμένα 3 μήνες 1 με 2 μήνες
Ζαμπόν, Χοιρομέρι, Corned Beef    
Corned beef, σε σακούλα μαζί με τον ζωμόπαστώσεως 5 με 7 ημέρες Στραγγισμένο, 1 μήνας
Ζαμπόν,χοιρομέρι με ετικέτα

‘διατηρείται στο ψυγείο’

   
Ανοιγμένο 3 με 5 ημέρες 1 με 2 μήνες
Σφραγισμένο 6 με 9 μήνες   Μην καταψύχετε
Ζαμπόν, πλήρως βρασμένο, συσκευασμένο υπό κενό σε εργοστάσιο, σφραγισμένο, χωρίς ημερομηνία 2 εβδομάδες 1 με 2 μήνες
Ζαμπόν, πλήρως βρασμένο, συσκευασμένο υπό κενό σε εργοστάσιο, σφραγισμένο, με ημερομηνία Ακολουθήστε την ημερομηνία της συσκευασίας 1 με 2 μήνες
Ζαμπόν, χοιρομέρι, πλήρως βρασμένο    
Ολόκληρο 7 ημέρες 1 με 2 μήνες
Μισό 3 με 5 ημέρες 1 με 2 μήνες
Φέτες 3 με 4 ημέρες 1 με 2 μήνες
Hamburger, Προϊόντα κιμά και μαγειρευτά    
Hamburger και μαγειρευτά φαγητά 1 με 2 ημέρες 3 με 4 μήνες
Κιμάς γαλοπούλας, μοσχαριού, χοιρινού, αρνιού και μίγματα αυτών 1 με 2 ημέρες 3 με 4 μήνες
Σούπες και Φαγητά με κρέας και λαχανικά 3 με 4 ημέρες 2 με 3 μήνες
Απομεινάρια Φαγητών με Κρέας    
Φαγητά με κρέας 3 με 4 ημέρες 2 με 3 μήνες
Κρέας με σάλτσα ή ζωμό ή ζωμός 1 με 2 ημέρες 2 με 3 μήνες
Πίτσα, ψημένη 3 με 4 ημέρες 1 με 2 μήνες
Γεμίσεις, μαγειρεμένες 3 με 4 ημέρες 1 μήνας

Πηγή: kreopoleio-xenofon.gr



Αφήστε μια απάντηση