Το Aliment Lab στη Διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών FoodExpo 2018 Greece

Καμία άλλη έκθεση στην Ελλάδα, αλλά ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν απέκτησε το μέγεθος, τη φήμη και την εμπορική αποτελεσματικότητα που πέτυχε η FOOD EXPO σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Από την τέταρτη της κιόλας διοργάνωση, η FOOD EXPO κατάφερε να αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση Τροφίμων & Ποτών που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, αλλά και η μεγαλύτερη και σημαντικότερη του είδους της στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Στην έκθεση της FOOD EXPO, έλαβε μέρος και το εργαστήριό μας ALIMENT LAB.

Το Εργαστήριο με την επωνυμία ALIMENT LAB αποτελεί ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο και λειτουργεί ως επιχείρηση παροχής υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας και της ποιότητας τροφίμων, ποτών και νερών.

Αντικειμενικός του σκοπός είναι τόσο η συμβουλευτική όσο και η εργαστηριακή υποστήριξη επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης τροφίμων, καθώς και καταστημάτων-χώρων ομαδικής εστίασης, αναφορικά με την ασφάλεια, την υγιεινή, την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων και προσφερόμενων τροφίμων.

Το Aliment Lab, διαθέτει συνεργάτες ειδικούς σε θέματα τροφίμων τεχνολογικής, γεωπονικής, κτηνιατρικής και χημικής κατάρτισης και σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό. Το Aliment Lab αναλαμβάνει: (α) την έκδοση και εφαρμογή συστημάτων ποιότητας (HACCP, ISO 22000 κ.ά.), (β) την παρακολούθηση της παρασκευής και διακίνησης όλων των ειδών φυτικής και ζωικής προέλευσης τροφίμων και νερών, (γ) τακτικές και έκτακτες εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμων και νερών και (δ) την εκπαίδευση του προσωπικού που χειρίζεται τρόφιμα, σε θέματα υγιεινής.