Ενα αλλιώτικο μπριάμ για 5.000 άτομα στη Θεσσαλονίκη!

«Ασχημες» μελιτζάνες και στραβά καρότα, τα οποία θα πετάγονταν, μαγειρεύτηκαν σε ένα λαχταριστό γεύμα για 5.000 άτομα και μοιράστηκαν δωρεάν στον Λευκό Πύργο.

Εθελοντές, σε ένα μάθημα καταπολέμησης της σπατάλης, ετοίμασαν και μοίρασαν νόστιμο μπριάμ με «κακομούτσουνα» λαχανικά, όπως στραβά καρότα και «άσχημες» πατάτες και κολοκυθάκια που πιθανότατα, λόγω εμφάνισης, θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Υπολογίζεται ότι το γεύμα θα επαρκέσει για 5.000 πολίτες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν δωρεάν ένα πιάτο μπριάμ, σαλάτα και φρουτοσαλάτα.

Οι ουρές δεν άργησαν να δημιουργηθούν, καθώς ήταν πολλοί ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο για να παραλάβουν ένα πιάτο μπριάμ.

Το Με-Νού για 5000 είναι μέρος της διεθνούς εκστρατείας «Feeding the 5000» και είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν οργανωθεί σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, η Νέα Υόρκη, το Οουκλαντ, το Ναϊρόμπι και η Βαρσοβία.

Χιλιάδες κιλά φρέσκων λαχανικών πετιούνται επειδή δεν είναι… εμφανίσιμα κι άλλα επειδή περισσεύουν!

Πάνω από 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων σπαταλάται από τους αγρούς μέχρι τα νοικοκυριά και τα εστιατόρια επειδή δεν καλύπτει τα αισθητικά κριτήρια της αγοράς, ενώ κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα σπαταλά 98,9 κιλά τροφίμων ανά άτομο σε ετήσια βάση.

Συνδιοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback σε συνεργασία με την ANAΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το WWF – Καλύτερη Ζωή, το Μπορούμε, την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Nεολαίας 2014,το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το EU Fusions, το Slow Food Thrace, το Βρετανικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης .