Χημική ανάλυση / Ανάλυση θρεπτικών συστατικών – Επισήμανση

Χημική ανάλυση Ανάλυση θρεπτικών συστατικών aliment lab

Το εργαστήριο «ALIMENT LAB» αναλαμβάνει τη διεξαγωγή ποιοτικών και ποσοτικών δοκιμών χημικής ανάλυσης, σε περιπτώσεις που απαιτείται ειδικός έλεγχος των τροφίμων, όπως η ανάλυση των θρεπτικών συστατικών τους, ο έλεγχος για πιθανή παρουσία ανεπιθύμητων υπολειμμάτων και ο προσδιορισμός της οξείδωσης των λιπών. Μεταξύ των διαθέσιμων δοκιμών περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός της υγρασίας, της τέφρας, του λίπους, των πρωτεϊνών, του προφίλ των λιπαρών οξέων, των υδατανθράκων, των βιταμινών, των ιχνοστοιχείων, των διαιτητικών ινών κτλ.

Το εργαστήριο «ALIMENT LAB» παρέχει στους πελάτες του λεπτομερή και ακριβή  ανάλυση των θρεπτικών συστατικών των προϊόντων τους, για να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία (Κανονισμός 1169/2011), αλλά και για να ικανοποιήσει τις προδιαγραφές που απαιτεί το λιανικό εμπόριο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στην υποχρεωτική διατροφική δήλωση τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων πρέπει να καταγράφονται με συγκεκριμένη σειρά (ενεργειακή αξία, ολικά λιπαρά, λιπαρά οξέα, υδατάνθρακες, σάκχαρα, πρωτεΐνες, αλάτι) και με συγκεκριμένο τρόπο αναγραφής το καθένα. Το εξειδικευμένο προσωπικό του εργαστηρίου έχει τη γνώση για να συμβουλεύσει και να ενημερώσει τους πελάτες του τόσο για το είδος των αναλύσεων όσο και για τις απαιτήσεις την νομοθεσίας για την επισήμανση των ετοίμων τροφίμων και, κυρίως, των προσυσκευασμένων τροφίμων.

Μπορούμε να βοηθήσουμε;

Περιμένουμε να ακούσουμε κάθε σας πρόβλημα και να σας εξυπηρετήσουμε!

Εκπληκτική επαγγελματίας. Μας βοήθησε με τις συμβουλές της και τις χημικές αναλύσεις του εργαστηρίου της να εισάγουμε ένα καινοτόμο προϊόν διατροφής και να εδραιωθούμε σε μια αγορά υπερανταγωνιστική. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα του εργαστηρίου.

Δημήτρης Φέκας
Μήχ. Πληροφορικής - Επικοινωνιολόγος

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο!