Υπηρεσίες

Οι Υπηρεσίες μας

Το εργαστήριο «ALIMENT LAB», με εξειδίκευση στον τομέα ελέγχου τροφίμων και νερών και στη μελέτη, σχεδίαση και ανάπτυξη συστημάτων ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, παρέχει τις ποιοτικές του υπηρεσίες σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, από τον παραγωγό έως τη βιομηχανία και την τελική εστίαση.

Το προσωπικό του εργαστηρίου αποτελείται από εξειδικευμένους και καταρτισμένους επιστήμονες (γεωπόνους, κτηνιάτρους, χημικούς και τεχνολόγους τροφίμων) με εμπειρία σε θέματα της επιστήμης των τροφίμων, όπως στην ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, τη μικροβιολογία και τη χημεία των τροφίμων, την τεχνολογία τροφίμων, καθώς και την εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των τροφίμων. Το εργαστήριο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό υψηλής απόδοσης και εφαρμόζει μόνο διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους και διαδικασίες.

Το εργαστήριο «ALIMENT LAB» αναλαμβάνει τη μικροβιολογική και χημική ανάλυση των τροφίμων, τη μικροβιολογική και φυσικοχημική ανάλυση των νερών, και πλήθος άλλων ειδικών υπηρεσιών, όπως:

  • Ανάλυση θρεπτικών συστατικών τροφίμων – επισήμανση τροφίμων
  • Έλεγχος νοθείας και ανάλυση αυθεντικότητας τροφίμων
  • Έλεγχος της παρουσίας υπολειμμάτων στα τρόφιμα
  • Οργανοληπτική αξιολόγηση τροφίμων
  • Ανίχνευση αλλεργιογόνων ουσιών και ουσιών που προκαλούν δυσανεξίες
  • Προσδιορισμός του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητάς των τροφίμων
  • Περιβαλλοντική παρακολούθηση
  • Καθορισμός σχεδίου δειγματοληψιών
  • Καθορισμός και περιγραφή των προδιαγραφών των τροφίμων
  • Μελέτη, εφαρμογή και υποστήριξη του συστήματος διασφάλισης της υγιεινής και της ποιότητας των τροφίμων (HACK, ISO22000, BRC, IFS)
  • Εσωτερικές επιθεωρήσεις για τη διαπίστωση της τήρησης των αρχών του συστήματος διασφάλισης της υγιεινής και της ποιότητας των τροφίμων
  • Επιστημονική υποστήριξη και βοήθεια σε περιπτώσεις συγκεκριμένων παραπόνων και ισχυρισμών των πελατών της επιχείρησης
  • Εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα που αφορούν τον τομέα των τροφίμων
  • Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις

Ποιοτικός έλεγχος τροφίμων

Το εργαστήριο «ALIMENT LAB» αναλαμβάνει την ανάλυση όλων των ειδών τροφίμων για λογαριασμό επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας τροφίμων καθώς και εστίασης, διασφαλίζοντας την υγιεινή και την ασφάλεια των προϊόντων τους. Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιούνται μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις, οργανοληπτική αξιολόγηση, έλεγχος για την παρουσία ανεπιθύμητων υπολειμμάτων, έλεγχος νοθείας, ανίχνευση αλλεργιογόνων ουσιών και προσδιορισμός του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητάς των τροφίμων.

Μικροβιολογική ανάλυση

Το εργαστήριο «ALIMENT LAB» προσδιορίζει σε τακτική βάση τη μικροβιολογική κατάσταση των προϊόντων, εξασφαλίζοντας την υγιεινή και την καταλληλότητά τους για κατανάλωση, καθώς και τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Στο μικροβιολογικό τμήμα του εργαστηρίου διεξάγονται δοκιμές ανίχνευσης και καταμέτρησης παθογόνων μικροοργανισμών, καθώς και μικροοργανισμών οι οποίοι προκαλούν αλλοιώσεις στα τρόφιμα ή αποτελούν γενικούς δείκτες υγιεινής. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται κοινά θρεπτικά υποστρώματα απομόνωσης μικροοργανισμών σε συνδυασμό με επιβεβαιωτικές δοκιμές (βιοχημικές και/ή ορολογικές).

Πιο συγκεκριμένα, η μικροβιολογική ανάλυση των τροφίμων περιλαμβάνει:

Ανίχνευση και ταυτοποίηση παθογόνων μικροοργανισμών (μικροοργανισμών υπεύθυνων πρόκλησης τροφιμογενών νόσων), όπως:

  • Listeria monocytogenes
  • Salmonella spp.
  • Vibrio spp.
  • Clostridium perfringens
  • Bacillus cereus
  • Campylobacter spp.
  • Staphylococcus aureus
  • Καταμέτρηση μικροοργανισμών οι οποίοι προκαλούν αλλοιώσεις στα τρόφιμα ή αποτελούν γενικούς δείκτες υγιεινής, όπως:
  • Ολικά Αερόβια Βακτήρια
  • Οξυγαλακτικά βακτήρια
  • Κολοβακτηριοειδή
  • Εντεροβακτηριοειδή
  • Escherichia coli
  • Pseudomonas spp.
  • Ζύμες και μύκητες

Χημική ανάλυση / Ανάλυση θρεπτικών συστατικών – Επισήμανση

Το εργαστήριο «ALIMENT LAB» αναλαμβάνει τη διεξαγωγή ποιοτικών και ποσοτικών δοκιμών χημικής ανάλυσης, σε περιπτώσεις που απαιτείται ειδικός έλεγχος των τροφίμων, όπως η ανάλυση των θρεπτικών συστατικών τους, ο έλεγχος για πιθανή παρουσία ανεπιθύμητων υπολειμμάτων και ο προσδιορισμός της οξείδωσης των λιπών. Μεταξύ των διαθέσιμων δοκιμών περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός της υγρασίας, της τέφρας, του λίπους, των πρωτεϊνών, του προφίλ των λιπαρών οξέων, των υδατανθράκων, των βιταμινών, των ιχνοστοιχείων, των διαιτητικών ινών κτλ.

Το εργαστήριο «ALIMENT LAB» παρέχει στους πελάτες του λεπτομερή και ακριβή  ανάλυση των θρεπτικών συστατικών των προϊόντων τους, για να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία (Κανονισμός 1169/2011), αλλά και για να ικανοποιήσει τις προδιαγραφές που απαιτεί το λιανικό εμπόριο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στην υποχρεωτική διατροφική δήλωση τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων πρέπει να καταγράφονται με συγκεκριμένη σειρά (ενεργειακή αξία, ολικά λιπαρά, λιπαρά οξέα, υδατάνθρακες, σάκχαρα, πρωτεΐνες, αλάτι) και με συγκεκριμένο τρόπο αναγραφής το καθένα. Το εξειδικευμένο προσωπικό του εργαστηρίου έχει τη γνώση για να συμβουλεύσει και να ενημερώσει τους πελάτες του τόσο για το είδος των αναλύσεων όσο και για τις απαιτήσεις την νομοθεσίας για την επισήμανση των ετοίμων τροφίμων και, κυρίως, των προσυσκευασμένων τροφίμων.

Οργανοληπτική αξιολόγηση

Η οργανοληπτική αξιολόγηση ή ο έλεγχος με τις αισθήσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί στο γενικότερο πλαίσιο του ποιοτικού ελέγχου του προϊόντος, αλλά και για τον προσδιορισμό του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητας ή τη διαπίστωση μεταβολών των οργανοληπτικών του ιδιοτήτων (οσμή, γεύση, χρώμα, υφή, γενική εμφάνιση κτλ.) κατά τη διάρκεια της συντήρησής του ή μετά τη συσκευασία του.

Το εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό του εργαστηρίου  «ALIMENT LAB» μπορεί να πραγματοποιήσει με αξιόπιστο τρόπο την οργανοληπτική αξιολόγηση οποιουδήποτε είδους τροφίμου – προϊόντος, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της εμπορευσιμότητάς του.

Έλεγχος νοθείας και ανάλυση αυθεντικότητας τροφίμων

Το εργαστήριο «ALIMENT LAB» χρησιμοποιεί την ανοσοενζυμική μέθοδο ELISA για την εργαστηριακή ανάλυση του «ύποπτου» προϊόντος, με απώτερο σκοπό τον έλεγχο της νοθείας ή την ανάλυση της αυθεντικότητας του (π.χ. έλεγχος της αυθεντικότητας προϊόντων κρέατος όσον αφορά το είδος του ζώου από το οποίο προέρχεται το κρέας).

Ανίχνευση αλλεργιογόνων ουσιών και ουσιών που προκαλούν δυσανεξίες

Το εργαστήριο «ALIMENT LAB» χρησιμοποιεί την ανοσοενζυμική μέθοδο ELISA για την ταχεία και αποτελεσματική ανίχνευση αλλεργιογόνων ουσιών και ουσιών που προκαλούν δυσανεξίες (σόγια, ξηροί καρποί, πρωτεΐνες γάλακτος, γλουτένη κτλ.) σε πρώτες ύλες, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα.

Προσδιορισμός του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητας των τροφίμων

Ο προσδιορισμός του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητας απαιτείται για αρκετά τρόφιμα του λιανικού εμπορίου. Η ομάδα ποιότητας του εργαστηρίου αποτελείται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο γνωρίζει τις απαιτήσεις της αγοράς για ασφαλή και ανταγωνιστικά προϊόντα. Στο εργαστήριο ALIMENT LAB πραγματοποιούνται οι κατάλληλες δοκιμές για τον προσδιορισμό του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητας των τροφίμων κατά τη διάρκεια της συντήρησής τους σε συγκεκριμένες σταθερές συνθήκες (ψύξη ή θερμοκρασία περιβάλλοντος). Όταν απαιτείται, τα τρόφιμα τα οποία εξετάζονται συντηρούνται σε μεταβαλλόμενες συνθήκες–θερμοκρασίες, προσομοιάζοντας τη χρήση των τροφίμων από τους καταναλωτές.

Για τον προσδιορισμό του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητας των τροφίμων είναι δυνατόν, επίσης, να πραγματοποιηθεί αρχικώς τεχνητή επιμόλυνσή τους με μικροοργανισμούς και στη συνέχεια η εξέτασή τους κατά τη διάρκεια της συντήρησης. Οι μικροοργανισμοί επιλέγονται αφού έχει εκτιμηθεί η πιθανότητα ανάπτυξής τους στο συγκεκριμένο τρόφιμο και είναι κυρίως μικροοργανισμοί που προκαλούν αλλοιώσεις αλλά, όπου απαιτείται, και παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Ανάλυση νερού

Το εργαστήριο ALIMENT LAB παρέχει διαπιστευμένες υπηρεσίες αναλύσεων νερού σε επιχειρήσεις ομαδικής εστίασης, σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων, σε Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης, αλλά και σε ιδιώτες. Το εργαστήριο αναλαμβάνει την εξέταση όλων των βασικών κατηγοριών του νερού (πόσιμο και μη πόσιμο, φυσικό μεταλλικό, εμφιαλωμένο, νερό πισίνας κτλ.) και των λυμάτων διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Η Κοινοτική Οδηγία 93/83/ΕΚ της 3ης Νοεμβρίου 1998, σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, έχει επιβάλει τους κανόνες και τα πρότυπα της ποιότητας του νερού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με την Οδηγία αυτή ορίζεται ως υποχρεωτική η τακτική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού και η τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών αναλύσεων για τον έλεγχο συνολικά 48 μικροβιολογικών, χημικών και ενδεικτικών παραμέτρων.

Η μικροβιολογική εξέταση του νερού περιλαμβάνει την καταμέτρηση των παρακάτω μικροοργανισμών:

  • Κολοβακτηριοειδή
  • Escherichia coli
  • Εντερόκοκκοι
  • Pseudomonas aeruginosa,
  • Καλλιεργήσιμοι μικροοργανισμοί στους 22°C
  • Καλλιεργήσιμοι μικροοργανισμοί στους 36°C
  • Clostridium perfringens

Η πλήρης φυσικοχημική ανάλυση του νερού περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του αρσενικού, του καδμίου, του χαλκού, του υδράργυρου, των νιτρικών και νιτρωδών αλάτων, των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων, του αμμωνίου, των χλωριούχων αλάτων, της αγωγιμότητας, της τιμής του pH, της θολότητας και άλλων χημικών παραμέτρων και παραμέτρων ενδεικτικών της μεταβολής της ποιότητας του νερού.

Περιβαλλοντική παρακολούθηση

Ο έλεγχος της υγιεινής του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο πρόγραμμα στα Συστήματα Διασφάλισης της Ποιότητας των Τροφίμων. Το εργαστήριο ALIMENT LAB αναλαμβάνει την περιβαλλοντική παρακολούθηση στις μονάδες επεξεργασίας και παραγωγής τροφίμων ώστε να επαληθευτεί η αποτελεσματικότητα του προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης που εφαρμόζει η επιχείρηση. Η επιλογή του σημείου δειγματοληψίας στηρίζεται στην ειδικότερη εκτίμηση της πιθανότητας επιμόλυνσης των τροφίμων από το περιβάλλον.

Η μικροβιολογική εξέταση των επιφανειών πραγματοποιείται αφού έχει προηγηθεί η απολύμανσή τους ώστε να επιβεβαιωθεί η απουσία μικροοργανισμών. Για το σκοπό αυτό, το  εργαστήριο ALIMENT LAB εφαρμόζει μία ποικιλία δειγματοληπτικών τεχνικών και μεθόδων εξέτασης ανάλογα με τους μικροοργανισμούς που πρόκειται να απομονωθούν. Η Ολική Αερόβια Χλωρίδα αποτελεί τον καταλληλότερο δείκτη της μικροβιολογικής κατάστασης των επιφανειών (εξοπλισμού και περιβάλλοντος) που  έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί. Η αποτελεσματικότητα της απολύμανσης ελέγχεται κατά περίπτωση και με ειδικότερες μικροβιολογικές εξετάσεις των δειγμάτων επιφανείας, οι οποίες περιλαμβάνουν την καταμέτρηση μικροοργανισμών όπως οι ζύμες και οι μύκητες, τα Εντεροβακτηριοειδή, τα κολοβακτηριοειδή κοπρανώδους προέλευσης και η E. coli.

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης που εφαρμόζει το εργαστήριο ALIMENT LAB περιλαμβάνει, επίσης, την ανίχνευση της Listeria monocytogenes, ειδικά για τις επιφάνειες οι οποίες είναι δύσκολο να καθαριστούν και αποτελούν υπόστρωμα ανάπτυξης μικροοργανισμών, με απώτερο σκοπό την πρόληψη των επιμολύνσεων των τροφίμων από το συγκεκριμένο παθογόνο μικροοργανισμό. Σύμφωνα με τον Κοινοτικό Κανονισμό 2073/2005 περί μικροβιολογικών κριτηρίων για τα τρόφιμα και στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος δειγματοληψίας των επιχειρήσεων στις οποίες παρασκευάζονται έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα πρέπει να λαμβάνονται σε τακτική βάση δείγματα επιφανειών από τους χώρους μεταποίησης καθώς και από το σχετικό εξοπλισμό, για τον έλεγχο του της Listeria monocytogenes.

Για τη δειγματοληψία από επιφάνειες χρησιμοποιούνται κυρίως αποστειρωμένοι βαμβακοφόροι στυλεοί (swabs) και αποστειρωμένοι σπόγγοι, καθώς και ειδικά τρυβλία άμεσης επαφής (contact plates).

Η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των κανόνων Ορθής Βιομηχανικής και Υγιεινής Πρακτικής (Κανόνες ΟΒΥΠ) από το προσωπικό, και ειδικότερα όσον αφορά στη χρήση γαντιών, αξιολογείται τακτικά μέσω της δειγματοληψίας με τη βοήθεια swabs από τα γάντια των υπαλλήλων που εργάζονται στο τμήμα  παραγωγής της επιχείρησης τροφίμων. Η μικροβιολογική εξέταση των δειγμάτων αυτών περιλαμβάνει τον έλεγχο για την παρουσία μικροοργανισμών, όπως ο Staphylococcus aureus και η E.coli.

Το εργαστήριο ALIMENT LAB συμμετέχει ως εγκεκριμένο εργαστήριο αυτοελέγχου στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον έλεγχο της Salmonella enteritidis και Salmonella typhymurium στις πτηνοτροφικές μονάδες. Τα δείγματα προς εξέταση περιλαμβάνουν περιττώματα, τσόφλια αβγών, σκόνη και ειδικά μάκτρα.

Συμβουλευτική

Το εργαστήριο ALIMENT LAB παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις τροφίμων στους τομείς της Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων, Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, καθώς και όσον αφορά στην εγκατάσταση και εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας.

Το προσωπικό του εργαστηρίου με εξειδίκευση στην επιστήμη των τροφίμων και συγκεκριμένα στη μικροβιολογία και τη χημεία τροφίμων, στην τεχνολογία των τροφίμων, στα σχετικά πρότυπα και την ισχύουσα νομοθεσία στηρίζει εμπεριστατωμένα την ανάπτυξη και εφαρμογή αποτελεσματικών Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας και της Ποιότητας των Τροφίμων, όπως HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005. Η εγκατάσταση και ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Ποιότητας  διασφαλίζει την παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση ή διάθεση ασφαλών προϊόντων στα οποία προσδίδει προστιθέμενη αξία με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

Η ομάδα Συμβουλευτικής Υποστήριξης του εργαστηρίου ALIMENT LAB έχει τη γνώση και την εμπειρία για το σχεδιασμό ακόμη και των πιο απαιτητικών Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας των Τροφίμων, όπως το IFS Food Standard και το BRC (British Retail Consortium Food Standard) και την επιτυχή καθοδήγηση των επιχειρήσεων τροφίμων όσον αφορά στο σύνολο της διαδικασίας πιστοποίησης των Συστημάτων αυτών. Η πιστοποίηση διεθνώς αναγνωρισμένων Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας των Τροφίμων δίνει την ευκαιρία προώθησης των προϊόντων σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες του εργαστηρίου ALIMENT LAB, πέραν της διαρκούς υποστήριξης των εφαρμοσμένων Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας και της Ποιότητας των Τροφίμων, περιλαμβάνουν, επίσης, τις εσωτερικές επιθεωρήσεις  (π.χ. Good Manufacturing Practices και Good Catering Practice audits) που ως σκοπό έχουν τη διασφάλιση της υγιεινής της επεξεργασίας και της ασφάλειας και ποιότητας των τελικών προϊόντων. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες τις οποίες παρέχει το εργαστήριο ALIMENT LAB έχουν και προληπτικό χαρακτήρα, και συγκεκριμένα αποσκοπούν στη βοήθεια των πελατών ώστε να διαχειρίζονται με επιτυχία πιθανούς κινδύνους, να λύνουν αναδυόμενα προβλήματα στην παραγωγή και να αντιδρούν άμεσα στις απαιτήσεις των πελατών και της νομοθεσίας.

Εκπαίδευση

Σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία, οι Διευθύνσεις των επιχειρήσεων τροφίμων υποχρεούνται να μεριμνούν για την καθοδήγηση του υπεύθυνου προσωπικού (χειριστές τροφίμων) και την εκπαίδευσή του σε θέματα Υγιεινής των τροφίμων.

Το εργαστήριο ALIMENT LAB αναλαμβάνει την οργάνωση και εφαρμογή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις επιχειρήσεις τροφίμων που ως στόχο έχουν την παροχή πρακτικής γνώσης στο προσωπικό τους σε τομείς όπως:

  • Υγιεινή τροφίμων και έλεγχοι
  • Ασφαλείς χειρισμοί των τροφίμων
  • Προσωπική υγιεινή των χειριστών τροφίμων
  • Ορθή Βιομηχανική και Υγιεινή Πρακτική
  • Διαδικασίες Συστήματος Διαχείρισης της Υγιεινής των Τροφίμων
  • Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας των Τροφίμων
  • Απαιτήσεις για τη συμμόρφωση με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία

Η εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων πραγματοποιείται από το καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό του εργαστηρίου ALIMENT LAB είτε σε προβλεπόμενο χώρο της ίδιας της μονάδας είτε σε κατάλληλα ιδιωτικά κέντρα.

Πιστοποίηση Halal

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς Halal προϊόντων διατροφής υπολογίζεται πάνω από 350 δισεκατομμύρια ευρώ. Στην Ευρώπη, όπου ζουν επισήμως περισσότεροι από 50 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, αναζητούνται ολοένα και περισσότερα προϊόντα διατροφής υψηλής ποιότητας και σύγχρονου γαστρονομικού προφίλ με παράλληλη κάλυψη των διατροφικών επιταγών της θρησκείας τους. Ήδη η πώληση ειδών Halal από μικρά εθνικά μαγαζιά μεταφέρεται διεθνώς στις πιο μεγάλες δομές λιανεμπορίου (Carrefour,  Metro, κ.ά.) και αλυσίδων εστιατορίων (McDonalds, KFC, Pizza Hut, Subway, κ.ά.).

Το εργαστήριο μας, πάντα ενήμερο σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα των τροφίμων, έχει ήδη πιστοποιηθεί από επίσημο φορέα για να μπορεί να προβαίνει σε αναλύσεις δειγμάτων που θα επιβεβαιώσουν τον εναρμονισμό των προϊόντων σας με τις θρησκευτικές απαιτήσεις. Οι αναλύσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • Ποσοτικό προσδιορισμό αλκοόλης σε δείγματα τροφίμων και ποτών
  • Ανίχνευση χοίρειου κρέατος σε δείγματα τροφίμων