Ανάλυση νερού

Ανάλυση νερού

Το εργαστήριο ALIMENT LAB παρέχει διαπιστευμένες υπηρεσίες αναλύσεων νερού σε επιχειρήσεις ομαδικής εστίασης, σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων, σε Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης, αλλά και σε ιδιώτες. Το εργαστήριο αναλαμβάνει την εξέταση όλων των βασικών κατηγοριών του νερού (πόσιμο και μη πόσιμο, φυσικό μεταλλικό, εμφιαλωμένο, νερό πισίνας κτλ.) και των λυμάτων διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Η Κοινοτική Οδηγία 93/83/ΕΚ της 3ης Νοεμβρίου 1998, σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, έχει επιβάλει τους κανόνες και τα πρότυπα της ποιότητας του νερού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με την Οδηγία αυτή ορίζεται ως υποχρεωτική η τακτική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού και η τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών αναλύσεων για τον έλεγχο συνολικά 48 μικροβιολογικών, χημικών και ενδεικτικών παραμέτρων.

Η μικροβιολογική εξέταση του νερού περιλαμβάνει την καταμέτρηση των παρακάτω μικροοργανισμών:

  • Κολοβακτηριοειδή
  • Escherichia coli
  • Εντερόκοκκοι
  • Pseudomonas aeruginosa,
  • Καλλιεργήσιμοι μικροοργανισμοί στους 22°C
  • Καλλιεργήσιμοι μικροοργανισμοί στους 36°C
  • Clostridium perfringens

Η πλήρης φυσικοχημική ανάλυση του νερού περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του αρσενικού, του καδμίου, του χαλκού, του υδράργυρου, των νιτρικών και νιτρωδών αλάτων, των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων, του αμμωνίου, των χλωριούχων αλάτων, της αγωγιμότητας, της τιμής του pH, της θολότητας και άλλων χημικών παραμέτρων και παραμέτρων ενδεικτικών της μεταβολής της ποιότητας του νερού.